Hem
Varför Webforum
Funktioner
Kunder
Pressrum
Priser
Testa gratis i en månad
Support
Kontakt
Om oss
SaaS
Säkerhet & tillgänglighet
Policy & Villkor
Tipsa Webforum
Övriga tjänster
Sök
Logga in

Mjukvara som tjänst

(Software as a Service, ”SaaS”. Även kallad online-, moln-, eller webbtjänst) )

Det blir allt populärare att hyra mjukvara som en tjänst i stället för att installera mjukvara hos sig själv. Det finns många fördelar, såväl ekonomiska, tekniska som tidsmässiga:


Inga installationer, det vill säga inga installationskostnader eller kostnader för hårdvara. 
Det går att komma igång direkt.
Du betalar bara för det du använder - inga extra kostnader för underhåll, uppgraderingar eller support samt korta eller inga bindningstider. 

En annan viktig anledning till att SaaS blivit populärt är att trycket på IT-avdelningar är hårt. Många väljer att låta företag som är experter på sin typ av system sköta allt från drift till programutveckling och support. Nya uppgraderingar kan göras för alla kunder samtidigt och supportpersonerna är experter på sin tjänst.

System för projektarbete passar extra bra som en tjänst. Ett projekt pågår under en viss period och har sällan en budget för att köpa egen hårdvara eller för att sätta upp en egen supportfunktion. Dessutom är det ofta personer från många olika organisationer och geografiska platser som är inblandade – då passar en tjänst som är tillgänglig dygnet runt året runt från hela världen perfekt!Läs artikeln "Sex skäl för att använda molnet" på IDG.se 
Genom att använda externa molntjänster spar du både pengar och får bättre funktionalitet. Här är sex skäl till att använda molnet. Läs mer...Läs mer 
» Prislista 
» Testa gratis i en månad

In Cloud Computing since 1997 | Webforum Europe AB | E-mail: info@webforum.com | Phone: +46 8 527 400 70
Provided by Webforum