Hem
Varför Webforum
Funktioner
Kunder
Pressrum
Priser
Testa gratis i en månad
Support
Kontakt
Om oss
SaaS
Säkerhet & tillgänglighet
Policy & Villkor
Tipsa Webforum
Övriga tjänster
Sök
Logga in

Om Webforum

Webforum är en onlinetjänst som hjälper dig att planera, genomföra och följa upp projekt på ett effektivt sätt. Med Webforums onlinetjänst (även kallad moln-, webb- eller SaaS-tjänst) kan du samarbeta med personer från världens alla hörn när du vill, oavsett var du befinner dig. Det enda du behöver är en dator och internet.

Du slipper krångliga installationer och kan vara igång med att planera och arbeta i ett nytt projekt på några minuter. Webforums tjänst är säker, skalbar, prisvärd och lätt att använda. Tjänsten har en unik kombination av avancerad dokumenthantering och projektplanering/rapportering. Det är också möjlighet att anpassa innehåll, färg och form.

Läs mer om vilka funktioner vi erbjuder »

Historik

Vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm drivs många IT-forskningsprojekt. 1997 initierade en forskargrupp vid KTH ett projekt för att svara på dessa IT-forskningsprojekts behov av kommunikations- och lagringsverktyg. Detta var grunden till Webforum, som startades för att erbjuda en möjlighet att på en gemensam plats på internet samla information utan behov av servrar och installation. Uppdraget var att utveckla användarvänliga IT-verktyg för planering och genomförande av tekniska projekt, samt för publicering av information inom ingenjörsområdet på internet.

Webforum idag

Webforum har runt 700 kunder och över 50 000 registrerade användare i ett 20-tal länder. Tjänsten finns idag på 7 språk. Webforum är ett svenskt bolag med säte och drift i Stockholm. Utveckling sker i Stockholm och Kiev. Kunderna är allt från mindre företag eller projektgrupper till multinationella bolag, kommuner, landsting och några av Nordens största bygg och IT-projekt.

Styrka genom partnerskap

Webforum samarbetar med flera ledande IT-företag med specialistkompetens, som kommer alla Webforums kunder till nytta. Detta nätverk innebär att optimala IT-lösningar kan tas fram för små och stora projekt. Webforum har återförsäljare i ett flertal länder, se vilka under Kontakt.

Ägare och styrelse

Webforum Europe AB grundades av Dr. K. Rainer Massarsch och hans son Andreas Massarsch. Förutom grundarna och privata investerare ingår även Abalienato Invest, Aducera Holding och Verdane Capital* i ägargruppen.

Styrelsen

Ordinarie ledamöter
Fredrik Adolfsson (Ordförande)
Pelle Hjortblad  
Pekka Kotkajuuri
Jan Inborr
Andreas Massarsch

Suppleanter
K. Rainer Massarsch
Per Kallhauge
Atle Sövik


*Verdane Capital har utöver Webforum ägarintressen i flera andra bolag, bl a: 

-
LensOn.com som säljer linser och tillbehör via nätet
EasyArt.se som säljer tavlor och posters på nätet.
Mathem.se där du kan köpa en färdig matkasse eller handla mat på nätet.
Outnet.se som bl a säljer produkter från Fjällräven och Haglöfs.
SwedOffice.se som säljer kontorsmaterial på nätet.
BytHjul.com som säljer däck och fälgar på nätet. 


Läs mer:
» Om tjänsten
» Testa gratis i en månad
» Boka en onlinepresentation

 

 
 
 
In Cloud Computing since 1997 | Webforum Europe AB | E-mail: info@webforum.com | Phone: +46 8 527 400 70
Provided by Webforum